Vakum staklo

Vakum staklo

IZOPAN (poznatije kao vakum staklo) je temoizolaciono staklo koje je sastvljeno od dve ili više staklenih ploča koje su po ivici međusobno povezane (rastojanje 6, 9, 12 i 15 mm). Ivična veza mora da ostvari besprekorno i dugotrajno zaptivanje (da ne bi došlo do ulaska vlažnog vazduha).

Međuprostor je ispunjen suvim vazduhom (tacka rošenja oko 30 C) ili argon gasom. Razmak između staklenih ploča obezbeđen je aluminijumskim lajsnama koje su ispunjene sredstvima za upijanje i sprečavanje vlage.

IZOPAN se može proizvoditi u kombinaciji sa običnim (transparentnim) i ornament staklom.

Kada se u međuprostor postave ukrasni profili zlatne ili bele boje dobija se DEKORATIVNI IZOPAN.

Glavna osobina termoizolacionog stakla je da smanjuje toplotnu razmenu između dva prostora, što ima niz prednosti:

smanjuju se troškovi ugradnje uređaja za klimatizaciju i grejanje
manji je utrošak energije
prijatnije je pored prozora jer se smanjuje promaja
zvučna izolacija…

Ukoliko se traži bolja zaštita od sunca (istovremeno sa zaštitom od hladnoće i toplote) onda se kao spoljno staklo upotrebljava absorbujuće ili reflektujuće staklo (PARSOL, STOPSOL itd.).

© 2013 S.Z.R. SVETLOST 016 sva prava zadržava. Sajt izradio Miloš Vukosavljević - VUKi 016
Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera i podložni su promenama. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su dostupni u svakom trenutku.
Zabranjeno je kopiranje bilo kog sadržaja sa sajta bez pismene dozvole. Svako neovlašćeno korišćenje bilo kog sadržaja može predstavljati kršenje zakona o autorskim pravima.
Takodje Vas obaveštavamo da će S.Z.R. SVETLOST 016 snažno štititi svoja prava intelektualne svojine u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i pokretanjem krivičnog postupka.